WANDELEN IN DE BERGEN BOVEN MÁLAGA

3 Heerlijke wandel-arrangementen

We hebben speciaal voor jou 3 wandel-arrangementen uitgewerkt waarbij je de wondermooie natuur rondom onze B&B Casa El Corasueño kan ontdekken, met haar kronkelende landelijke paden, schitterende zichten en kilometers wandelplezier. Dit alles gecombineerd met een half pension verblijf in onze Bed & Breakfast zorgt ervoor dat je volop kan genieten zonder zorgen!

Het huren van een wagen is hierbij niet nodig en is dus een kost uitgespaard. Wij zorgen voor het transport van en naar de luchthaven van Málaga en naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen.

Wandelplannetjes en aanduidingen onderweg helpen je de juiste weg te vinden.

Wandel-arrangement

Almendra

Voor ons wandelarrangement Almendra betaal je 785 €, dat is slechts 78,50 € per persoon per nacht.

Inclusief
5 Nachten in kamer Sol o.b.v. 2 personen, inclusief uitgebreid ontbijt en taksen
Welkomstdrankje & hapje
2x Tapasschotel @ Casa El Corasueño, exclusief dranken
2x Dagschotel @ Casa El Corasueño, inclusief tapasbord, exclusief dranken
1x Menu @ Casa El Corasueño, inclusief aperitief & hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, exclusief dranken
Transport naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen
Transport van en naar de luchthaven van Málaga*
Wandel-arrangement

Oliva

Voor ons wandelarrangement Oliva betaal je 980 €, dat is slechts 70 € per persoon per nacht.

Inclusief
7 Nachten in kamer Sol o.b.v. 2 personen, inclusief uitgebreid ontbijt en taksen
Welkomstdrankje & hapje
2x Tapasschotel @ Casa El Corasueño, exclusief dranken
2x Dagschotel @ Casa El Corasueño, inclusief tapasbord, exclusief dranken
2x Menu @ Casa El Corasueño, inclusief aperitief & hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, exclusief dranken
1x Tapasmenu @ resto Almogía, inclusief dranken
Transport naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen
Transport van en naar de luchthaven van Málaga*
Wandel-arrangement

Adelfa

Voor ons wandelarrangement Adelfa betaal je 1.680 €, dat is slechts 60 € per persoon per nacht.

Inclusief
14 Nachten in kamer Sol o.b.v. 2 personen, inclusief uitgebreid ontbijt en taksen
Welkomstdrankje & hapje
4x Tapasschotel @ Casa El Corasueño, exclusief dranken
5x Dagschotel @ Casa El Corasueño, inclusief tapasbord, exclusief dranken
4x Menu @ Casa El Corasueño, inclusief aperitief & hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, exclusief dranken
1x Tapasmenu @ resto Almogía, inclusief dranken
Transport naar vertrek- of eindpunt van de wandelingen
Transport van en naar de luchthaven van Málaga*

* Indien we verplicht zijn om een taxi te regelen omwille van ‘slechte’ vluchturen (ontbijt of zeer vroege of late vlucht) zijn we genoodzaakt hiervoor een supplement aan te rekenen.

Programma wandel-arrangementen

Hieronder stellen we het programma voor het Wandel-arrangement Adelfa voor.

Kies je voor een kortere wandelvakantie? Bij de wandel-arrangementen Almendra & Oliva kan je gewoon kiezen welke van de voorgestelde wandelingen je wenst te doen.

 • Dag 1 – Aankomst

  Dag van aankomst, de vakantie kan beginnen! We zorgen voor een persoonlijke transportservice van de luchthaven van Málaga naar onze B&B en maken kennis met een welkomstdrankje en een hapje. Je kan in alle rust de omgeving van de B&B ontdekken. Wil je al wat instappen, dan kan je reeds een kleine wandeling doen van 3,5 km rondom B&B Casa El Corasueño.

 • Dag 2 – Camino Mozárabe – Etappe 2 Junta de los Caminos – Almogía
  12,2 km ★ 350 hoogtemeters

  Schud de benen los met een etappe van de bekende pelgrimsroute Santiago de Compostella vanaf Puerto de la Torre (Junta de los Caminos) naar ons dorp Almogía. Deze route leidt je door rivierbeddingen en over heuvelruggen in een prachtig decor, onderweg kom je oude ruïnes en waterputten tegen.

 • Dag 3 – Ruta Corasueño
  Luswandeling 14 km ★ 500 hoogtemeters

  Ga vanaf onze B&B op verkenning rond ons dorp Almogía. Deze wandeling gaat langs prachtige rotsformaties en uitzichtpunten. De kronkelende wegeltjes brengen je op en neer naar de mooiste plaatsen in de buurt. Je wandelt tussen olijf- en amandelbomen in een schitterende omgeving.

 • Dag 4 – Ruta Espinar 8 Luka Mirador
  Luswandeling 11 km ★ 350 hoogtemeters

  Verken de Llano del Espinar of de Espinar vallei met zijn vele amandel- en olijfbomen die de heuvels groen kleuren. Het pad brengt je eerst naar het dal om van hieruit de glooiende klim te maken naar de mirador. Eens aangekomen op de top heb je een 360° uitzicht over de streek, je spot de Middellandse Zee, de Guadalhorce Vallei en het wondermooie pueblo blanco Almogía. Op de terugweg ga je op ontdekking door Almogía met tal van smalle straatjes, een oude uitkijktoren, hier en daar een monumentje of kerk en een gezellig dorpsplein aan het gemeentehuis.

 • Dag 5 – Camino Mozarábe – Etappe 3 Almogía – Villanueva de la Concepción
  18,5 km ★ 650 hoogtemeters

  Wandel verder op het pelgrimspad Santiago de Compostella vanaf Almogía naar Villanueva de la Concepción. Trek de ongerepte natuur in en wandel van de ene verbazing naar de andere, met schitterende zichten op velden en bergtoppen. Deze wandeling kan indien gewenst ingekort worden.

 • Dag 6 – Welverdiend dagje rust

  Gun jezelf én je benen een dagje rust en geniet op één van onze (zonne)terrassen van een lekker drankje en een deugddoende siesta!

 • Dag 7 – Ruta Embalse Casasola
  Luswandeling 12 km ★ 300 hoogtemeters

  Vertrek vanaf Casa El Corasueño naar het mooie uitzichtpunt El Mirador del Río Campanillas. Vanaf hier gaat het bergaf tot aan het brugje over de rivier. Je wandelt stroomafwaarts langs de oever van de rivier tot aan het stuwmeer van Casasola. Eens dit punt bereikt is, keer je even 1 km terug en maak je de wandeling af met de klim uit het dal langs een mooie weg tussen het groen.

 • Dag 8 – Ruta Monte Cerro
  Lineaire wandeling 14 km (7 km heen & 7 km terug) ★ 450 hoogtemeters

  Je wandelt in eerste instantie tussen de amandelbomen. Hogerop verandert het landschap in hoofdzakelijk kurkeiken met telkens prachtige panoramazichten. Tenslotte ga je een klein stukje geitenpad omhoog naar de top van de Monte Cerro met als ultieme beloning een 360° uitzicht op 750 meter hoogte. Het zicht op ons witte dorp Almogía, de Guadalhorce Vallei, de Middellandse Zee en en het omliggende hooggebergte is fenomenaal.

 • Dag 9 – Wandelen Rond Het Casasola Stuwmeer
  Luswandeling 18 km ★ 400 hoogtemeters

  Deze mooie maar pittige wandeling loopt volledig rond het Casasola stuwmeer van Almogía en biedt prachtige uitzichten op het appelblauw zeegroene water en de bergen eromheen. Halverwege kan je een tussenstop maken in een lokale bar voor een hapje en een drankje.

 • Dag 10 – Ruta Roca Almogía
  Luswandeling 8,5 km ★ 300 hoogtemeters

  Wandel in de richting van ons dorp en maak de klim naar Torre de la Vela, dit is de oude toren van het vroegere kasteel van Almogía. Vanaf deze mooie uitkijkplaats loop je in een boog om Almogía heen en is er ook de mogelijkheid om even halt te houden in een lokale bar om je innerlijk zelf aan te sterken. Daarna wandel je terug via het fietsmonument en de mirador met het hart.

 • Dag 11 – Met de bus naar Málaga

  Met een duidelijk stadsplan wandel je door deze prachtige stad. Bezoek het historisch centrum met kerken en pleinen, de overdekte markt, de kathedraal, het Alcazaba, wandel langs de kuststrook La Malagueta, of bezoek één van de vele andere bezienswaardigheden die Málaga rijk is. Dit wordt een dag om niet te vergeten!

 • Dag 12 – Helaas … het afscheid

  De vakantie zit er op … Vandaag kan je lekker uitslapen en genieten van een laatste uitgebreid ontbijt alvorens terug huiswaarts te keren. We wuiven je uit, brengen je naar de luchthaven en koesteren de herinneringen aan jullie verblijf bij ons.

Wandel-arrangement op maat

Is er een wandeling die je echt wel zou willen doen en staat ze niet in het programma vermeld? Of verkies je een andere kamer of duurtijd? Geen probleem, we kunnen onze arrangementen steeds naar jouw persoonlijke voorkeur aanpassen. Stuur een mail naar info@casa-elcorasueno.com, laat ons je voorkeuren weten en wij zorgen voor een aangepast arrangement op maat!